Opsætning af Microsoft Office365 Exchange MX værdier i CPANEL Print

• dns, microsoft, office365, exchange, mx, opsætning, mail
  • 2

Hvis du bruger Microsoft Office365 Exchange mail, så skal deres MX DNS værdier opsættes på dit webhotel.

Dette gælder også selvom du selv styrer DNS andet sted fra, da vores server skal vide hvor post skal sendes hen, i tilfælde af lokal aflevering.

I denne guide er domæne.dk dit eget domæne navn.

1. Når du er inde i CPANEL kontrolpanel, så skal du navigere ned til ZONE EDITOR i domains sektionen, klik på MANAGE til højre for det domæne der skal opsættes.

2. Filtrer DNS værdierne efter MX for at få et bedre overblik. Der skulle gerne nu kun være 1 MX DNS værdi som hedder domæne.dk eller mail.domæne.dk.

3. Ret den ene MX DNS værdi domæne.dk til DOMAENE-DK.MAIL.PROTECTION.OUTLOOK.COM og sæt priority til 0 og derefter klik på SAVE RECORD.

Name TTL Type Priority Record
    domæne.dk 3600 MX 0 domaene-dk.mail.protection.outlook.com

domaene-dk i MX record skal være dit domæne, så hvis dit domæne hedder kajs-kager.com så skal din MX record være kajs-kager-com.mail.protection.outlook.com

4. Tilføj nødvendig Microsoft Office365 Exchange DNS CNAME record ved at bruge den blå knap ADD RECORD

Name TTL Type Record
    autodiscover.domæne.dk 3600 CNAME autodiscover.outlook.com

Hvis den allerede eksistere, så slet autodiscover værdien først.

5. Tilføj de resterende valgfrie Microsoft Office365 Exchange DNS værdier ved at bruge den blå knap ADD RECORD.

Name TTL Type Record
    sip.domæne.dk 3600 CNAME sipdir.online.lync.com
    lyncdiscover.domæne.dk 3600 CNAME webdir.online.lync.com
    msoid.domæne.dk 3600 CNAME clientconfig.microsoftonline-p.net
    enterpriseregistration.domæne.dk 3600 CNAME enterpriseregistration.windows.net
    enterpriseenrollment.domæne.dk 3600 CNAME enterpriseenrollment.manage.microsoft.com

Disse DNS værdier er valgfrie, og skal kun indsættes hvis du bruger disse ekstra tjeneste via Microsoft Office365 Exchange mail.

Name TTL Type Priority Weight Port Target
    _sip._tls.domæne.dk 3600 SRV 100 1 443 sipdir.online.lync.com
    _sipfederationtls._tcp.domæne.dk 3600 SRV 100 1 5061 sipfed.online.lync.com

Disse DNS værdier er valgfrie, og skal kun indsættes hvis du bruger disse ekstra tjeneste via Microsoft Office365 Exchange mail.

6. Efter alle DNS værdier er indsat, så skal du tilbage til CPANEL startsiden ved at klikke på de 9 firkanter i venstre top, og vælge EMAIL ROUTING i email sektionen.

7. Vælg dit domæne på drop-down listen hvis ikke det allerede er valgt.

8. Under CONFIGURE EMAIL ROUTING skal du sætte den til REMOTE MAIL EXCHANGER.

9. Gå tilbage til CPANEL startsiden ved at klikke på de 9 firkanter i venstre top, og derefter vælg Email Deliverability i email sektionen. Klik på Manage ud for dit domæne, og dernæst "Customize SPF".

10. Scroll ned til INCLUDE LIST (INCLUDE) og klik på den blå ADD knap til højre og tilføj Microsoft Office365 Exchange SPF værdi spf.protection.outlook.com samt vores SPF spf.azehosting.net som sikre at dine mails bliver afsendt korrekt fra dine hjemmesider.

11. Dit domæne er nu klar til at blive brugt med Microsoft Office365 Exchange og dit webhotel.