Migrering af addon domæner imellem webhoteller med indhold Print

• 2

Hvis du har mere end ét webhotel hos os, og har behov for at flytte én af dine addon domæner imellem de to webhoteller med indhold, så er denne guide det du skal bruge. Denne guide er udført imellem 2 webhoteller, som ligger på samme server, så hvis dit addon domæne har udfordringer med at blive tilføjet på en anden server, så kontakt supporten.

I denne guide er der 2 webhoteller

• Det gamle webhotel vi flytter addon domænet fra hedder webhotel-01.aze.dk
  • Dette webhotel har ét addon domæne der hedder addondomain-01.dk

Dette addon domæne har en standard WordPress installeret, så der er filer og database som skal flyttes. Dette addon domæne har også én emailkonto tilknyttet, som vi også flytter med over.

• Dette vil vi gerne flytte til det nye webhotel der hedder webhotel-02.aze.dk
  • Her er endnu ingen andre addon domæner opsat.

Først fase er at tage backup af addon domænet's indhold på det gamle webhotel.

TAG BACKUP AF FILERNE

Hvis din hjemmeside har ftp-filer tilknyttet, så skal der tages back af dem via disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel for dit første webhotel.
  2. Åbn FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, og naviger til mappen hvor addondomain-01.dk peger til.
    (Du kan se stien via CPANEL > Domains, eller via CPANEL > Addon Domains)
  3. Vælg "Select all" i toppen, så alle mapper og filer er markeret.
  4. Dernæst klik på "Compress", så indholdet pakkes i en .ZIP fil.
  5. Når .ZIP filen er færdig, så "DOWNLOAD" den, og gem den på dit computer skrivebord med navnet "files.zip".

TAG BACKUP AF DATABASEN

Hvis din hjemmeside har database tilknyttet, så skal der også tages back af dem via disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel igen for dit første webhotel, hvis det ikke allerede er åbent.
  2. Åbn PHPMYADMIN i "Databases" sektionen af CPANEL.
  3. Via FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, hvis du har WordPress, så kan du højreklikke på wp-config.php filen i din domæne mappe, og kigge specifikt efter "DB_NAME", som er i starten af filen. Dette er nyttigt hvis du har mange mysql Databaser, og skal finde den tilhørende for dit addon domæne.
  4. Åbn samme database via PHPMYADMIN, og klik på "Export" i toppen. Export method: Quick, er fint, og format: SQL er fint. Klik på "GO" og gem din database på skrivebordet med navnet "database.sql".

TAG BACKUP AF MAILS

Hvis du har mailkonti tilknyttet dit addon domæne, så kan du tage backup af dem via disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel igen for dit første webhotel, hvis det ikke allerede er åbent.
  2. Via FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, naviger til "home" mappen, og åbn "etc" mappen.
  3. Højreklik på mappen som dit addon domæne bruger, og vælg "Compress", så indholdet pakkes i en .ZIP fil.
  4. Når .ZIP filen er færdig, så "DOWNLOAD" den, og gem den på dit computer skrivebord med navnet "etc-addondomain-01.dk.zip".
  5. Gå tilbage til "Home" mappen, og naviger til "Mail" mappen, her bruger du "Compress" igen på dit domæne's mappe, så indholdet pakkes i en .ZIP fil.
  6. Når .ZIP filen er færdig, så "DOWNLOAD" den, og gem den på dit computer skrivebord med navnet "mail-addondomain-01.dk.zip".

FJERN ADDON DOMÆNET

Når du har taget backup af filer, database og mails, så skal du fjerne addon domænet fra det første webhotel med disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel igen for dit første webhotel, hvis det ikke allerede er åbent.
  2. Naviger til "Addon domains" i "Domains" sektionen af CPANEL.
  3. Klik på linket "Remove" til højre for dit addon domæne.
  4. Bekræft fjernelse af addon domænet, ved at klikke "Remove" igen på næste side.
  5. Log ud af CPANEL for det gamle webhotel.

Næste fase er at tilføje addon domænet på det nye webhotel, og gendanne backup data igen via CPANEL.

TILFØJ ADDON DOMÆNET IGEN

For at kunne bruge addon domænet på det nye webhotel, så skal addon domænet tilføjes igen med disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel for dit nye webhotel.
  2. Naviger til "Addon domains" i "Domains" sektionen af CPANEL.
  3. Indtast addon domænet i første felt "New Domain Name".
  4. Næste felt skal være unikt i forhold til det nye webhotel, så vi indtaster "addondomain-01.dk" i "Subdomain" feltet.
  5. Document root bliver automatisk udfyldt, og anbefales at forblive "addondomain-01.dk"
  6. Vi anbefaler at undlade at oprette FTP konto til addon domæner, da man kan tilgå alle mapper/domæner via master CPANEL ftp login.
  7. Klik til sidst på "Add Domain".

GENDANNELSE AF MAILS

For at gendanne dine mails der blev taget backup af tidligere, følg disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel igen for dit nye webhotel, hvis det ikke allerede er åbent.
  2. Via FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, naviger til "home" mappen, og åbn "etc" mappen.
  3. Brug funktionen "Upload" til at overføre din fil backup med navnet "etc-addondomain-01.dk.zip" fra dit skrivebord.
  4. Efter fil backup er overført, naviger tilbage til "etc" mappen, marker zip filen, og vælg "Extract".
  5. Via FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, naviger til "home" mappen, og åbn "Mail" mappen.
  6. Brug funktionen "Upload" til at overføre din fil backup med navnet "mail-addondomain-01.dk.zip" fra dit skrivebord.
  7. Efter fil backup er overført, naviger tilbage til "Mail" mappen, marker zip filen, og vælg "Extract".
  8. Gå tilbage til CPANEL kontrolpanel, og naviger til "Email Accounts" i "Email" sektionen af CPANEL, for at bekræfte at dine gamle mailkonti er tilbage igen.

GENDANNELSE AF FILERNE

For at gendanne de filer der blev taget backup af tidligere, følg disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel for dit nye webhotel igen, hvis du ikke allerede er åbent.
  2. Åbn FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, og naviger til mappen hvor addondomain-01.dk peger til.
    (Du kan se stien via CPANEL > Domains, eller via CPANEL > Addon Domains)
  3. Brug funktionen "Upload" til at overføre din fil backup med navnet "files.zip" fra dit skrivebord.
  4. Efter fil backup er overført, naviger tilbage til domæne mappen, marker zip filen, og vælg "Extract".

GENDANNELSE AF DATABASEN

For at gendanne din database der blev taget backup af tidligere, følg disse trin:

1. Åbn CPANEL kontrolpanel igen for dit nye webhotel, hvis det ikke allerede er åbent.
  2. Naviger til "MySQL Databases" i "Databases" sektionen af CPANEL.
  3. Opret din nye database for addon domænet, ved at indtaste "wp2" (eller noget unikt du kan huske) i feltet "New Database" i toppen, og dernæst klik på "Create Database".
  4. Dernæst scroll ned i bunden til "Add New User", og indtast "wp2" (eller noget unikt du kan huske) i feltet "Username". Brug "Password Generator" til at lave en stærk adgangskode til "Password" felterne, nedskriv koden som skal bruges senere. Afslut ved at klikke på "Create User".
  5. Derefter scroll ned til "Add User To Database", og vælg din nye USER "wp2" med din nye DATABASE "wp2" og klik på "Add" knappen. Vælg "ALL PRIVILEGES" og dernæst "Make Changes" knappen i bunden.
  6. Åbn PHPMYADMIN i "Databases" sektionen af CPANEL.
  7. Klik på din nye database i venstre side af PHPMYADMIN "wp2" og dernæst klik på "Import" i toppen af PHPMYADMIN. Vælg "Choose File" eller "Vælg Fil" og upload din fil "database.sql", derefter luk PHPMYADMIN igen.

OPDATER WP-CONFIG.PHP

For at WordPress kan fungere på det nye webhotel, skal wp-config.php rettes med de nye database oplysninger, ved at følge disse trin:

1. Via FILE MANAGER i "Files" sektionen af CPANEL, så kan du højreklikke på wp-config.php filen i din domæne mappe, og kigge specifikt efter "DB_NAME" og "DB_USER" samt "DB_PASSWORD", som er i starten af filen. Du skal nu opdatere de 3 værdier, med værdierne fra GENDANNELSE AF DATABASEN.
  2. Efter database oplysningerne er rettet, gem filen i højre top ved at klikke på "Save Changes" knappen.