Sådan tilføjer du et domæne til dit webhotel og registrere/flytter/peger domænet Print

• 12

For at bruge et domæne med dit webhotel, skal domænet først tilføjes.

Sådan tilføjer du dit domæne i CPANEL kontrolpanel

1. Log ind på CPANEL via dit kundecenter, klik på den orange knap "CPANEL".
  2. Naviger ned til domæne sektionen, og klik på "Domains".
  3. Klik på den blå knap "Create a new domain".
  4. Indtast dit domæne i feltet, og fjern flueben ved "Share document root ..."
    Betyder at dit nye domæne ikke vil dele mappe med dit primære domæne brugernavn.mitspace.dk.
  5. Dit domæne vil automatisk få tildelt en mappe i næste felt, hvor dine FTP filer kommer til at ligge.
  6. Det sidste felt er et teknisk subdomæne felt, som også automatisk oprettes.
    Det har ingen indflydelse på dit nye domæne eller webhotel, og skal blot stå der.
  7. Klik på den blå "Submit" knap når du er klar.

Domæner med specialtegn ÆØÅ

Hvis dit domæne indeholder specialtegn så som ÆØÅ så skal dit domæne tilføjes som et IDN domæne som starter med xn-- du kan konvertere dit domæne om ved at bruge dette link: https://www.punycoder.com/ indtast dit domæne fx mitdomæne.dk i venstre felt, og tryk derefter på "Convert to punnycode" knappen. Kopier xn-- domænet ind i domæne feltet i CPANEL ved oprettelse af domæne. Dit domæne vil blive vist med specialtegn når man besøger det med browseren, men vil stå som xn-- i CPANEL.

Sådan peger du dit domæne til AzeHosting

Efter du har tilføjet dit domæne i CPANEL, så skal du pege dit domæne til dit webhotel.

For .dk domæner, skal du logge ind på din DK Hostmaster konto med dit bruger-id og adgangskode. Efter du er logget ind, så klik på dit domæne som du vil pege, og klik på "Skift navneserver", derefter indtast ns1.azehosting.net og bekræft.

For andre domæner, skal du logge ind der hvor du fornyer dit domæne og finde en mulighed for at skifte navneservere. Du skal pege domænet på ns1.azehosting.net, ns2.azehosting.net og ns3.azehosting.net

Sådan flytter du dit domæne til AzeHosting

Hvis du ønsker at fornye dit domæne os, så kan du overføre dit domæne ved at logge på dit kundecenter, og via "Flyt domæne" funktionen i den grønne boks, kan du overføre domænet til os. De fleste domæner kræver en AUTH eller EPP kode, det gør .dk domæner ikke.

Flytning af .dk domæner vil KUN skifte dit betaler-ID til vores, så domænet fornyet igennem os, og intet andet. Flytning af andre type domæner lader dig administrere domænerne via "Mine domæner" i kundecenter.

Du får AUTH og EPP koden via det firma som du betaler fornyelse af domæne til. Husk at oplåse dit domæne til flytningen inden du starter flytningen. Evt. skift navneserver til vores inden, da flytningen kan tage op til 7 dage.

Sådan registrere du et nyt domæne til AzeHosting

Ønsker du et nyt domæne som ikke allerede er i brug, så kan du registrere et nyt domæne, ved at logge på dit kundecenter, den grønne boks "Registrer nyt domæne" giver dig mulighed for dette.

For .dk domæner, husk at udfylde begge CVR felter hvis du har udfyldt FIRMA/VIRKSOMHED feltet i din profil, ellers fejler ordren. Hvis du indtaster et DK Hostmaster bruger-ID, så skal begge bruger-id felter udfyldes, ellers fejler ordren.