Hvordan flytter jeg et .dk domæne? Print

 • domæne, .dk, flytte, redelegere, navneservere, dk hostmaster
 • 230

For at redelegere et .dk domæne til vores navneservere, skal du først oprette det i CPANEL. Her er der flere muligheder at gøre det på.

 • Oprette en webhosting pakke hvor domænet er primært
 • Oprette domænet som addon domæne til en eksisterende pakke
 • Oprette domænet som alias domæne til en eksisterende pakke
Hvad er forskellen på et addon domæne og et alias domæne?
 • Addon domæner lader dig tilføje et ekstra domæne til brug når man skal have en ekstra hjemmeside med unikt indhold med sin egen FTP mappe.
 • Alias domæner lader dig tilføje et alias domæne til brug når du vil spejle en af dine nuværende domæner, såsom dit primære domæne, eller et addon domæne.

Du tilføjer domænerne via cPanel > Domains > Create A New Domain (fjern flueben for at tilføje som Addon domæne).

Er domænet forhandlerhåndteret? Så skal forhandleraftalen først opsiges
 
Hvis domænet er forhandlerhåndteret, så kan domænet ikke flyttes endnu. For at tjekke om domænet er håndteret af en forhandler tjek domænet via Find information for .dk-domænenavn - Hvis domænet er håndteret af en forhandler så står der fx. "Forhandler" og "One.com A/S" eller lignende virksomhed.
 
For at opsige forhandleraftalen følg vores guide Hvordan opsiger jeg forhandlerhåndtering af mit .dk domænenavn?
 
Sådan redelegere du dit .dk domæne til vores navneservere
 1. Efter domænet er tilføjet som enten primært domæne på dit webhotel du lige har bestilt, eller tilføjet det som addon/alias domæne i CPANEL. Så skal du "redelegere" domænet via DK Hostmaster. Det kan du gøre via dette link: Redeleger domænenavn 
 2. Udfyld dit domæne i første felt, og ns1.azehosting.net i det andet felt. Klik derefter på "Videre". På næste side kan du se de gamle navneservere og vores navneservere. Klik bekræft.
 3. Hvis du ikke er logget ind på selvbetjening på DK Hostmaster med domænets bruger-id, så skal du efter redelegering logge ind og godkende din redelegering.
 4. Efter domænet er godkendt til redelegering vil der gå fra 1 til 24 timer før at DNS er opdateret verden over.

OBS: Får du en fejlbesked når du forsøger at redelegere, så betyder det som regel at dit domæne IKKE er oprettet i CPANEL. Kontakt evt. support for at få hjælp med at fejlfinde dette.

Hjalp dette svar dig?

« Tilbage